Contact Dorești un mentor?
Intră în discuție!


Resurse | Capcanele în care pot cădea liderii

Capcanele în care pot cădea liderii

Este uimitor ce poate face Dumnezeu prin viaţa unui singur credincios.

Indiferent că eşti de acord sau nu, sute sau mii de vieţi ar putea fi transformate în acest campus datorită faptului că tu eşti lider.

Însă liderii au parte şi de riscuri.

Există o ispită cu care se confruntă cei mai mulţi conducători: încrederea în propriile puteri.

Liderii sunt în general pricepuţi, au idei bune, sunt preocupaţi de rezultate şi preferă să acţioneze.

Dacă eşti lider, uneori trebuie să-ţi aminteşti să te încrezi în El. În caz că ai vreo nevoie, uneori uiţi că trebuie să-L rogi pe El s-o împlinească.

Sarcina ta este să te laşi călăuzit de El şi să laşi rezultatele pe seama Sa.

Dacă vei face asta, este uimitor ce poate realiza Dumnezeu. Dacă te bizui pe tine, probabil că vei ajunge să te simţi neputincios, împovărat, cusurgiu şi descurajat.

Probabil că cel mai bine ar fi să ţii aproape de tine versete care îţi amintesc că trebuie să te încrezi în Domnul, nu în puterile tale.

Când te încrezi cu adevărat în Dumnezeu, El îţi dă putere şi preia greutatea responsabilităţii. Prin rugăciune, Îi dăm problemele noastre şi El are grijă de rezultate, nu noi. Putem lucra cu bucurie atunci când ne încredem în El.

Isaia 30 poate fi de ajutor în acest caz. Iată câteva fragmente:

„În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră...
Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare…
ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!...

„El Se va îndura de tine când vei striga… ochii tăi vor vedea pe învăţătorii tăi. Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe el!», când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga.”

Odihneşte-te! Stai în tăcere ! Încrede-te! Ascultă!

Poţi lucra cu îndrăzneală şi din răsputeri fără să te bizui pe tine, ci pe Dumnezeu pentru a primi călăuzire, cele necesare, idei, oameni şi rezultate. Continuă să te bazezi pe puterea şi pe călăuzirea lui Dumnezeu. Dacă nu uiţi să te odihneşti în El, te-ar putea aştepta cel mai interesant an de până acum.© LIDER3D.RO