Contact Dorești un mentor?
Intră în discuție!


Să-i zidim pe ceilalţi | Legarea de prietenii

Legarea de prietenii

Prietenia este importantă atunci când căutaţi să vă întăriţi reciproc credinţa. Creşteţi împreună în credinţă... vă rugaţi împreună, vorbiţi despre Scriptură, despre ce se întâmplă în viaţa voastră, vă îndemnaţi să vă încredeţi în Dumnezeu etc.

Iisus a vorbit adesea despre faptul că avem nevoie să ne iubim unii pe alţii. În timp ce vă evanghelizaţi colegii de facultate, nu uitaţi să aveţi grijă unul de altul.

Întărirea celorlalţi în relaţia cu Dumnezeu nu se face doar pentru dezvoltarea lor. Nu creşteţi doar în interior. Nu trebuie să ai grijă doar de grupul tău.

Accentul care se pune este exterior. Până la urmă, scopul este de a conduce sute sau mii de studenţi spre o relaţie cu Iisus… în campus şi poate şi mai departe!

Iisus a zis: „faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i… Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit.” (Mat. 28:18-20)

Pavel a spus: „Pe El Îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus.” (Col. 1:28)

Pavel i-a scris şi lui Timotei: „Şi ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe şi pe alţii.” (2 Tim. 2:2)

Aşadar se pare că „învăţarea altora” este o parte importantă a uceniciei.

„Toate neamurile…pe orice om…să înveţe şi pe alţii…” arată ţelul exterior.

Îi înveţi pe alţii cum să aibă o relaţie tot mai apropiată cu Hristos, cum să-i conducă pe alţii spre El, cum să-i ajute pe noii credincioşi să se maturizeze în credinţă etc.

Important: Învaţă-i pe alţii toate aceste lucruri cât mai simplu, ca să poată transmite şi ei altora aceste învăţături. E important ca învăţăceii tăi să creadă că e uşor ce faci şi că pot face şi ei la fel. Atunci învăţăceii lor îi vor putea învăţa pe alţii la rândul lor.© LIDER3D.RO